Могат ли ГЕРБ- и ПП-ДБ да работят заедно по законодателните промени и да

...
Могат ли ГЕРБ- и ПП-ДБ да работят заедно по законодателните промени и да
Коментари Харесай

Нидал Алгафари: Това, че лидерите на двете големи партии седнаха на една маса, е крачка напред

Могат ли ГЕРБ- и ПП-ДБ да работят дружно по законодателните промени и да вземат взаимни управнически решения? Тази тематика разясниха в предаването „ Тази заран “ публицистите валерия Велева и Александър Симов, политическият ПР и режисьор Нидал Алгафари, както и политологът Христо Панчугов.

„ Цялата обстановка е неуместна. Поставени сме в следния проблем: Вторите желаят да наложат на първите да ги поддържат за държавно управление на малцинството. И то в случай, че те („ “ – б.р.) нямат никаква поддръжка в Народното събрание. Те са скарани с всички политически сили. Няма логичност да се притиска първият да поддържа мандата на втория “, разяснява журналистът Валерия Велева.

„ В това, което следим, няма нищо ексцентрично. Тук приказваме за обикновен развой на договаряния, в който явно не е допустимо да се работи на парче. Толкова пъти сме виждали този блокаж в българския пърламент, че единственият вероятен диалог е диалог в неговата целокупност – освен за политиките, а и за хората, които биха могли да ги осъществят “, сподели от своя страна и политологът Христо Панчугов.

„ Само това, че водачите на двете огромни политически партии седнаха на една маса, е някаква крачка напред. Макар тя да е изцяло безсмислена. Това, което чуваме и от една, и от другата страна ни слага в неуместна обстановка. Чуваме Бойко Борисов да споделя, че „ ние си простихме “. Какво тъкмо си простихте? Ти им елементарни, че те арестуваха нелегално. Но ми е забавно те („ “ – б.р.) какво са дали прошка на ГЕРБ в момента. Ако двамата водачи са си дали прошка едни на различен, това значи, че политиките, които ще водят отсега нататък, са едни и същи “, сподели режисьорът Нидал Алгафари.

„ Подозирам, че е допустимо да се повдигнат такива имена, които да са подобаващи и за двете първи политически сили. На този стадий обаче това звучи като част от целия комикс, в който живеем. Ние виждаме от страна на „ “ две абсолютно противоречащи си твърдения – подготвени са да разискват законодателна стратегия, само че не и взаимно държавно управление, само че едното следва другото и тези две неща не могат да се преглеждат независимо “, съобщи и журналистът Александър Симов.

„ Бих желала да отправя един зов към политиците – да престанат с това мекане. Това „ ще направиме “ и „ ще решиме “, което налага , демонстрира неправилна приложимост на българския език. Много е дразнещо “, прикани още журналистът Валерия Велева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР